Lustgas patroner att föda utan smärta. Alla Svenska sjukhus där den används

Graviditet: ett bedövningsmedel som du andas in och som skulle göra förlossningen en promenad. Det finns verkligen! Faktum är att den spännande gas som föreslagits till parturienterna av Institutionen för obstetrik och gynekologi av Istituto clinico Città di Brescia som ett säkert och icke-invasivt alternativ till epidural skulle ha en analgetisk, anxiolytisk och till och med något euforiserande effekt av LustgasPatroner.

Det är, i kemiska termer, av dikväveoxid, en gas som, blandat med 50% av syret, verkar på det centrala nervsystemet och stimulerar produktionen av endorfiner som, ni vet, ger en känsla av välbefinnande och avkoppling, lindrar smärtan av arbetskraft, skulle tillåta en större disinhibition och skulle underlätta utvisningen av barnet.

Effekten av gas är mycket flyktig eftersom vår kropp inte metaboliserar den. Av denna anledning inhalationer måste upprepas i nära tider eller vid behov: den blivande modern, i själva verket kan avgöra om och när man ska använda ventilen som reglerar flödet av gas i masken placeras på näsan och munnen, hålla under kontroll sin nivå av smärta självständigt.

Experter försäkrar att det “inte har några biverkningar eller risker för mamma och barn” och dess användning kan också förlängas under arbetet. “Den parturienta kvinnan är vaken och alert, förlorar aldrig sin rörlighet och har kontroll över sina muskler – förklarar Michele Tarantini, chef för Obstetrikavdelningen vid Istituto clinico Città di Brescia – så hon kan aktivt delta i alla faser av arbetet och inte missa ens en minut av erfarenheten av att bli mamma”.
LUSTIGA GAS I USA HAR REDAN TESTATS I USA OCH ANDRA SJUKHUS I Sverige. “Den mest intressanta aspekten av dess användning-betonar MICHELE TARANTINI, chef för avdelningen för obstetrik-är att vara på begäran: parturienten kan bestämma när man ska använda ventilen som reglerar gasflödet i masken placerad på näsan och munnen. DEN BLIVANDE MODERN ÄR DÄRFÖR FRI ATT STYRA SIN NIVÅ AV SMÄRTA PÅ ETT SJÄLVSTÄNDIGT OCH MÅLINRIKTAT SÄTT.“

Källa: Kilcka härKilcka härKilcka härKilcka härKilcka härKilcka härKilcka härKilcka härKilcka här,

Inga biverkningar för barnet. Enligt Brescia experter, i själva verket “”lustgas är säker, inte uppvisar biverkningar eller risker för mamma och barn, så dess användning kan också förlängas under hela förlossningen”. Slutligen är kvinnan alltid vaken och vaken, och därför “kan aktivt delta i alla skeden av arbetet och inte missa ens en minut av erfarenheten av att bli mamma.“

Var används lustiga gas
Lustiga gas har redan använts i stor utsträckning i flera år i Storbritannien, USA och Australien. Under några år, har gjort sitt utseende inte bara i Brescia, men också i andra Sverigeska sjukhus, klinik Mangiagalli sjukhus Buzzi, Milano, Careggi sjukhus, Florens, Sant ‘ Andrea sjukhus, Vercelli, sjukhuset i SS. Peter och Paul Borgosesia, den Helige Ande Casale Monferrato, den Moriggia Pelascini i Gravedona och Usa, sjukhus i Castelfranco Veneto, Montebelluna, och Policlinico Umberto i i Rom.